| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa

Zone 66, West Bay, Um Al Seneem no.5,
Doha, Qatar, P.O. Box 22195,
Katar

Telefon: +974  441 75181 Lokacija/Mapa
Telefon:  Konzularna nadležnost
Faks:     +974 444 39656 Počasni konzuli
E-mail: embsrbqat@gmail.com  
web: www.doha.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Obaveštenje o izdavanju katarskih viza na graničnom prelazu

Obaveštavamo da je stupila na snagu odluka katarskih vlasti po kojoj se dozvoljava građanima Republike Srbije, nosiocima običnih pasoša Republike Srbije, ulazak u Državu Katar na osnovu turističke vize koja se izdaje odmah po dolasku na granice Katara, bez naknade.  Viza važi za period od 180 dana od datuma izdavanja, a period boravka ne sme biti duži od 90 dana isprekidano ili u kontinuitetu tokom važenja vize.

Za doibijanje vize, potrebno je da državljani Srbije poseduju pasoš Republike Srbije sa važenjem od najmanje šest meseci, kao i povratnu kartu.


Zakon o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije i Zakon o jedinstvenom matičnom broju građana

Dopunama Zakona o državljanstvu, članom 3. propisano je da u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen državljanin SFRJ ili državljanin druge republike ranije SFRJ, odnosno državljanin druge države nastale na teritoriji SFRJ, koji na dan 31. decembra 2016. godine i na dan podnošenja zahteva ima prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji. Zahtev se može podneti u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu navedenog zakona, odnosno do 03.04.2019. godine.

Za dodatne informacije molimo da se obratite ambasadi.


Zamena vozačkih dozvola R. Srbije za katarske vozačke dozvole

Katarske vlasti su omogućile zamenu vozačkih dozvola R. Srbije za katarske vozačke dozvole, bez polaganja ispita. Na osnovu zahteva katarskih nadležnih organa, pre nego se izvrši pomenuta zamena dozvola, neophodno je da Ambasada prethodno potvrdi verodostojnost svake pojedinačne dozvole iz R. Srbije. Ambasada tu potvrdu može izdati na osnovu potvrde iz Mup R. Srbije, na koju se može čekati do dva meseca.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova